Isolatiespecialist gezocht?

"Bij Quist Isolatie helpen we graag met een oplossing op maat. We geven persoonlijk advies wat het beste is voor jouw woning."
- Nick Voogt, isolatie adviseur

Daar pluk jij de vruchten van

  • Een flinke besparing tot wel 20% op je energiekosten
  • Bescherming tegen vocht en condensatie
  • Duurzame, lichte en flexibele oplossingen
  • Betaalbare topkwaliteit
  • Een team met eigen specialisten

Geheel vrijblijvend en wij bellen u binnen 1 dag terug

Ik wil graag

Een specialist inschakelen voor isolatie?

Isolatie is niet alleen een manier om je woning warm te houden, maar ook om te besparen op energiekosten en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

In dit artikel duiken we dieper in de rol van de isolatiespecialist en laten we zien waarom Quist Isolatie jouw ideale partner is voor dit essentiële onderdeel van woningonderhoud.

Er zijn verschillende soorten isolatie die elk hun unieke toepassingen en voordelen hebben. Laten we een kijkje nemen:

  • Bodemisolatie: Ideaal voor het tegengaan van kou en vocht vanuit de kruipruimte.
  • Vloerisolatie: Essentieel voor het behoud van warmte binnen je huis
  • Spouwmuurisolatie: Een snelle en efficiënte manier om warmteverlies via muren te verminderen.
  • Dakisolatie: Cruciaal, aangezien een groot deel van de warmte verloren gaat via het dak. Warmte stijgt namelijk op.

Maar wat maakt een isolatiespecialist nu zo belangrijk? Dat vertellen we je graag in de volgende paragrafen.

Meer weten?
spouwmuur isolatie

Dit kun je verwachten van een isolatiespecialist

Een isolatiespecialist is veel meer dan alleen een vakman; het is een expert op het gebied van warmtebehoud en energie-efficiëntie. Maar wat doet een isolatiespecialist precies, en waarom is het niet aan te raden dit zelf te doen?

Om te beginnen heeft een isolatiespecialist grondige kennis van verschillende isolatiematerialen en -technieken. Deze kennis is essentieel, want niet elke woning is hetzelfde. Factoren zoals de leeftijd van het huis, het type muren, vloeren, en daken beïnvloeden de keuze voor een bepaald type isolatie.

Bij Quist Isolatie beginnen we met een persoonlijk adviesgesprek. Dit is een belangrijke stap omdat isolatie altijd maatwerk is. Onze specialisten komen bij je thuis voor een nauwkeurige opname, om zo de beste isolatieoplossing voor jouw specifieke situatie te bepalen. Dit wordt gevolgd door een heldere, op maat gemaakte offerte. En geen zorgen, het plannen van een afspraak is zo geregeld – binnen 24 uur heb je een datum, en de uitvoering kan vaak al binnen enkele weken plaatsvinden.

Maar het stopt niet na de installatie. Wij volgen op met een tevredenheidsonderzoek en bieden ondersteuning bij vragen over subsidies en verdere voordelen van isolatie.

  • Een energiebesparing van 15% tot 20%
  • Bescherming tegen vocht en condensatie
  • Duurzaam, licht en flexibel
Subsidie aanvragen?
Nederlandse woningen met isolatie

Welke isolatiematerialen zijn er zoal?

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal spelen verschillende factoren een rol, zoals de locatie van de isolatie in de woning en de specifieke eigenschappen van het materiaal.

Laten we enkele populaire isolatiematerialen onder de loep nemen die door o.a. Quist Isolatie worden gebruikt:

  1. Tonzon
    Tonzon isoleert en werkt op basis van reflectie. De Tonzon Thermoskussens voorkomen dat de onderkant van de vloer de warmte kan uitstralen naar de koude kruipruimte.
  2. PIF
    PIF-isolatie is een innovatieve, hoogwaardige en meerlaagse isolatiefolie. Deze warmte-reflecterende en koude-isolerende isolatielaag zorgt ervoor dat de warmte boven de vloer blijft.
  3. EPS isolatieparels
    Deze kleine grafietkorrels zijn gemaakt van EPS (piepschuim), zijn vochtbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde. Wij gebruiken deze voor bodemisolatie.

Bij Quist Isolatie kiezen we het materiaal dat het beste past bij de structuur van jouw gebouw en je isolatiebehoeften. Of het nu gaat om daken, muren, spouwmuren of vloeren, wij zorgen ervoor dat de meest effectieve oplossing wordt toegepast voor optimaal comfort en energie-efficiëntie.

Ontdek meer veelgestelde vragen
Nederlandse rijtjeswoning met isolatie

Daarom bodemisolatie

Bodemisolatie is hét antwoord op het veelvoorkomende probleem van koude voeten en onnodig hoge energierekeningen. Vele huizen zijn gebouwd boven vochtige, soms zelfs natte kruipruimtes. Dit vocht kan omhoog trekken door de vloer, wat leidt tot een koudere vloer, vochtigere meubels en vloerbedekkingen, en een broedplaats voor schimmels, huismijt en andere allergenen. De oplossing? Bodemisolatie.

Door de kruipruimte te isoleren met specifieke isolatieparels, gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen), wordt deze droog en verdwijnen vochtproblemen en schimmels. De voordelen van bodemisolatie zijn aanzienlijk:

  • Warme vloer, warme voeten!
    De isolatie houdt de warmte beter vast, wat resulteert in aangenamere en warmere vloeren.
  • Een droge kruipruimte, geen ruimte meer voor schimmels
    Dit voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming.
  • Behoud van het leidingwerk
    In een droge omgeving hebben leidingen minder kans op corrosie en andere schade.
  • Bespaard aanzienlijk op je rekening
    Een goed geïsoleerde bodem kan leiden tot een besparing van 15 tot 20 procent op jaarbasis op de energierekening.

EPS isolatieparels zijn vochtbestendig, hebben een hoge isolatiewaarde, en zijn ideaal voor laag of moeilijk bereikbare kruipruimtes. Bovendien is bodemisolatie een kosteneffectieve methode, zelfs voor diegenen met een beperkt budget.

  • Zeg vaarwel tegen schimmels
  • Behoud leidingwerk
  • Flink besparen op je maandelijkse kosten
Meer over bodemisolatie
geen koude voeten meer in huis

Vloerisolatie is populair

Warmte ontsnapt via de onderzijde van de vloer, wat leidt tot hogere stookkosten en een onaangenaam koud gevoel aan je voeten. Bovendien draagt de verdamping van vocht in de kruipruimte bij aan een minder gezond leefklimaat in huis.

Met vloerisolatie van Quist Isolatie tackel je deze problemen. Het isoleren van de vloer helpt de warmte binnen te houden, wat leidt tot een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten – tot wel 20% per jaar. Het effect is niet alleen merkbaar in je portemonnee, maar ook in het comfort van je woning: geen koude voeten meer en een gezonder binnenklimaat.

We bieden diverse isolatieoplossingen aan, waaronder Tonzon en PIF-isolatie, bekend om hun effectiviteit en duurzaamheid. Bovendien garanderen wij een lange levensduur van de isolatie met een garantie van 10 jaar.

  • Gezonder leefklimaat
  • Tonzon en PIF-isolatie
  • 10 jaar garantie
Meer over vloerisolatie
hond ligt op vloerisolatie

Spouwisolatie

Een groot deel van de warmte in een huis kan verloren gaan door slecht geïsoleerde buitenmuren. Dit leidt tot onnodig hoge energierekeningen en een oncomfortabel gevoel van tocht en kou. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om dit probleem aan te pakken, wat resulteert in zowel meer comfort als een aanzienlijke energiebesparing.

Als jouw woning bestaat uit een gemetselde buiten- en binnenmuur, biedt spouwmuurisolatie een uitstekende mogelijkheid om de woning energiezuiniger te maken. Deze methode is een duurzame oplossing waarbij de ruimte tussen de muren wordt gevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes langer warm blijven en comfortabeler aanvoelen.

Bij Quist Isolatie gebruiken we hoogwaardige materialen zoals HR++ EPS isolatieparels, KNAUF Supafil en Enverifoam voor deze isolatiewerkzaamheden. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn gemiddeld €25 per vierkante metereen investering die zichzelf snel terugverdient in lagere stookkosten.

  • HR++ EPS isolatieparels
  • KNAUF Supafil
  • Enverifoam
Meer over spouwmuurisolatie
spouwmuurisolatie bij Nederlandse woning

Een isolatiespecialist vergeet het dak nooit

Een aanzienlijk deel van de warmte in woningen gaat verloren via het dak. Door te investeren in goede dakisolatie kun je niet alleen je energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. Dakisolatie heeft meer voordelen dan alleen thermische efficiëntie: het biedt bescherming tegen vocht en condensatie. Bovendien draagt dakisolatie bij aan geluidsisolatie, wat helpt bij het verminderen van geluidsoverlast.

Onze dakisolatieoplossingen zijn duurzaam, licht en flexibel, en we gebruiken materialen zoals PIF Isofast om aan diverse behoeften te voldoen. Of je dak geschikt is voor isolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het bouwjaar van de woning, de huidige staat van je zolder en de specifieke opbouw van je dak. Vooral bij woningen gebouwd na de jaren ’80 is het vaak zo dat er al een basislaag van isolatie aanwezig is, maar dit verschilt per woning.

  • Lagere CO2-uitstoot
  • PIF Isofast
  • Duurzaam, licht, flexibel
Ontdek dakisolatie
zolder met dakisolatie

Waar begin ik? Bij een isolatiespecialist natuurlijk!

Het is essentieel om een isolatiespecialist te raadplegen om te bepalen welk type isolatie het beste is voor jouw specifieke situatie. Een professionele beoordeling kan de meest efficiënte isolatieoplossing voor je huis identificeren, rekening houdend met alle relevante factoren. Met de juiste isolatie ben je goed voorbereid op zowel de koude als de warme dagen, en profiteer je van een comfortabeler huis en een lagere energierekening.

  • Lagere CO2-uitstoot
  • PIF Isofast
  • Duurzaam, licht, flexibel
Schakel een isolatiespecialist in

Duidelijke en heldere afspraken vooraf, de monteurs zijn vakmensen en naderhand ook nog een belletje of je tevreden bent!
Zeker een aanrader!

-Mark uit Rotterdam Bekijk alle reviews

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer ingepakt en krijgt a.h.w. een winterjas. Bij bodemisolatie komt er een laag EPS-parels of isolatiechips op de bodem. Het wordt droog in de kruipruimte, maar de vloer zelf is niet geïsoleerd.

We hebben vochtproblemen. Wat kunnen we daar tegen doen?

De meeste gevallen is de oorzaak van vochtproblemen de kruipruimte. Het kan ook te maken hebben een lekkage of dat de gevel onder het maaiveld poreus is. De kruipruimte produceert 24 uur per etmaal vocht en dat zoekt een weg in de woning. Een bodemfolie plaatsen is heel effectief.

Welke gegevens heb ik nodig om subsidie aan te vragen?

Vraagt u subsidie aan voor een isolatiemaatregel? Dan levert u de volgende documenten en gegevens aan: - De meldcode van het product, deze meldcode staat altijd op uw factuur die u van ons krijgt vermeld. - De factuur van Quist Isolatie en het betaalbewijs van uw bank. - Foto’s die u van Quist heeft gekregen. - Het adres van de woning en het adres van Quist (zie factuur)

6000+ woningen geisoleerd
9,6 beoordeeld door onze klanten
15+ jaar gespecialiseerd in isolatie
10 jaar garantie op het product
Wat is je vraag? Op werkdagen binnen 30 min. reactie