Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen.

Hulp bij subsidie

Hoelang duurt een subsidieaanvraag?

Als u de aanvraag voor subsidie bij RVO hebt ingediend zal deze veelal binnen 8 weken de aanvraag afhandelen. Lukt dit niet, dan krijgt u na ongeveer 7 weken een brief waarin staat dat de afhandeltermijn verlengd wordt. Indien u het bericht krijgt dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd dan ontvangt u vaak al binnen 1 á 2 weken het subsidiebedrag op uw rekening,

Kan ik subsidie krijgen voor alleen vloerisolatie?

Ja, je kunt in 2024 ISDE-subsidie krijgen voor alleen vloerisolatie. De subsidie voor enkel professioneel aangebrachte vloerisolatie bedraagt €5,50 per vierkante meter. Als je de vloerisolatie combineert met ten minste één andere duurzame maatregel, zoals het isoleren van het dak of de spouwmuur of een maatregel zoals het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, of een aansluiting op het warmtenet, dan ontvang je €11,00 per vierkante meter aan subsidie. De geïsoleerde oppervlakte moet minimaal 20 vierkante meter zijn en de isolatiewaarde (Rd) moet minimaal 3,5 zijn​​​​.

Isoleren van de vloer

Ik heb vloerverwarming, is vloerisolatie dan ook nuttig?

Dit antwoordt kan heel kort zijn; jazeker, juist bij vloerverwarming is het nog belangrijker om de vloer te isoleren.

Is mijn woning geschikt om vloerisolatie toe te passen?

Er moet een kruipruimte zijn en uiteraard een vloerluik. We gaan uit van een hoogte van circa 50 cm onder de houten of betonnen vloerbalken. Heeft u een woning met als bouwjaar 2000 of later, dan is deze goed geïsoleerd.

Is vloerisolatie ook voor mij nuttig?

Vloerisolatie is in de meeste gevallen een zeer goede keuze. Het verhoogd namelijk direct het comfort, het verlaagd het energieverbruik en het geeft een energielabelverbetering. Óf dat het in uw specifieke situatie ook zo is zal middels een bezoek door één van onze adviseurs worden beoordeeld. Dit bezoek is overigens geheel kosteloos!

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer ingepakt en krijgt a.h.w. een winterjas. Bij bodemisolatie komt er een laag EPS-parels of isolatiechips op de bodem. Het wordt droog in de kruipruimte, maar de vloer zelf is niet geïsoleerd.

We hebben vochtproblemen. Wat kunnen we daar tegen doen?

De meeste gevallen is de oorzaak van vochtproblemen de kruipruimte. Het kan ook te maken hebben een lekkage of dat de gevel onder het maaiveld poreus is. De kruipruimte produceert 24 uur per etmaal vocht en dat zoekt een weg in de woning. Een bodemfolie plaatsen is heel effectief.

Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie kost gemiddeld per m² circa € 48,00 inclusief BTW. Uiteraard is dit afhankelijk van uw situatie.

Isoleren van de spouwmuur

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kost gemiddeld per m² circa € 25,00 inclusief BTW. Uiteraard is dit afhankelijk van uw situatie.

Isoleren jullie de spouwmuren ook natuurvriendelijk?

Jazeker. Wij houden ons aan de methode "Natuurvriendelijk isoleren". Zie voor meer informatie --> https://quistisolatie.nl/natuurvriendelijk-isoleren/

Isoleren van het dak

Hoeveel bespaar ik met dakisolatie?

Hoeveel je precies bespaart met het isoleren van je schuine dak, hangt van een aantal dingen af, bijvoorbeeld hoe je het huis verwarmt. Bij Milieu Centraal hebben ze onderstaande tabel gemaakt, hierin zie je wat je gemiddeld bespaart als je van ‘geen isolatie’ naar ‘goede isolatie’ (Rc-waarde: 4) gaat. In een hoekwoning is dat bijvoorbeeld zo’n 420 kuub gas per jaar. Daar betaal je 500 tot 1.250 euro voor, afhankelijk van je energieprijs.

Kan mijn dak geïsoleerd worden?

Of en hoe uw dak geïsoleerd kan worden, hangt af van het bouwjaar, uw zolder en de opbouw van uw dak. Bij woningen vanaf de jaren ’80 zijn de zolders meestal al voorzien van een isolatielaag. Dit kan echter verschillen per woning. Factoren als de dampdichtheid van de lagen in het dak kunnen een rol spelen bij de vochthuishouding in uw dak na de isolatiewerkzaamheden.

Wat kost dakisolatie?

In de onderstaande tabel kunt een indicatie vinden van de kosten van dakisolatie. Het dakoppervlak, type isolatie en bereikbaarheid hebben veel invloed op de kosten. volgt z.s.m.

Wat voor daken isoleren jullie?

Wij isoleren alleen schuine daken met dakpannen. De isolatie wordt aan de binnenzijde aangebracht. Aan de buitenzijde mag geen dakleer, bitumen of asbestplaten aanwezig zijn.

6000+ woningen geisoleerd
9,6 beoordeeld door onze klanten
15+ jaar gespecialiseerd in isolatie
10 jaar garantie op het product
Wat is je vraag? Op werkdagen binnen 30 min. reactie