Bodemisolatie

Mijn alt beschrijving

zorgt voor comfort én besparing

Koude voeten en maandelijks geld weggooien?

Advies over bodemisolatie?

Vraag snel een gratis adviesgesprek aan met Rien

Veel huizen worden gebouwd boven een vochtige en soms natte kruipruimte. Dit vocht trekt door de vloer, de fundering en door ventilatie de woning in. Is de vloer het koudste oppervlak, dan trekt de vochtigheid vooral naar de vloer. Meubels, textiele vloerbedekkingen en kleedjes of tapijten worden ook steeds vochtiger en worden een broedplaats voor schimmels, huisstofmijten en andere allergenen. Door de bodem te isoleren, wordt de kruipruimte droog en verdwijnen vocht en schimmels.

De voordelen van bodemisolatie

  • Een geïsoleerde bodem zorgt voor een blijvend warme vloer.
  • Droge kruipruimte.
  • Vocht, schimmels en muffe lucht verdwijnen.
  • Beschermt het leidingwerk in de kruipruimte.
  • Je bespaart flink op je energierekening: per jaar 15 tot 20%.
Gratis adviesgesprek
parels en muntstuk

Bodem isoleren met HR++ EPS-isolatieparels

Wij isoleren de bodem van je kruipruimte met een laag HR++ EPS-isolatieparels. Deze kleine grafietkorrels zijn gemaakt van EPS (piepschuim), zijn vochtbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde. Op de bodem van de kruipruimte brengen we een laag parels aan van 17 tot 20 cm. Daardoor verdwijnt het vocht onder de HR++ EPS-isolatieparels en wordt de kruipruimte droog.  Deze isolatielaag beschermt ook het leidingwerk in de kruipruimte.

Bodemisolatie is een goede optie, als de kruipruimte laag is en/of slecht bereikbaar. Ook als het budget beperkt is, is bodemisolatie een snelle en goedkope methode. Binnen één dag is de bodem geïsoleerd en geniet je van minder vocht in huis, warme voeten en een lagere energierekening.

 

Oorzaken van vochtproblemen

Heb je vochtproblemen in huis? Onderzoek dan eerst waardoor de vochtproblemen ontstaan. Is de oorzaak bijvoorbeeld een lekkage of verstopping, dan heeft ventileren daar weinig invloed op. Komt het vocht uit de bodem? Dan moet je dit afsluiten. Maar kan je geen duidelijk bron van het vocht vinden? Dan is de kans groot dat de vochtproblemen met de woning zelf te maken hebben.

Bodemisolatie

Duidelijke en heldere afspraken vooraf, de monteurs zijn vakmensen en naderhand ook nog een belletje of je tevreden bent!
Zeker een aanrader!

-Mark uit Rotterdam Bekijk alle reviews

Veel gestelde vragen over bodemisolatie

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer ingepakt en krijgt a.h.w. een winterjas. Bij bodemisolatie komt er een laag EPS-parels of isolatiechips op de bodem. Het wordt droog in de kruipruimte, maar de vloer zelf is niet geïsoleerd.

We hebben vochtproblemen. Wat kunnen we daar tegen doen?

De meeste gevallen is de oorzaak van vochtproblemen de kruipruimte. Het kan ook te maken hebben een lekkage of dat de gevel onder het maaiveld poreus is. De kruipruimte produceert 24 uur per etmaal vocht en dat zoekt een weg in de woning. Een bodemfolie plaatsen is heel effectief.

Andere manieren van isoleren

Ook voor het isoleren van de spouwmuur of het dak bent u bij Quist aan het goede adres!

Isoleren

Werkwijze

1
Advies nodig over isolatie? Vraag een adviesgesprek aan

Het isoleren van elke woning is maatwerk. Daarom houden wij graag eerst een adviesgesprek met je. Vraag dat hier aan

2
We plannen een afspraak

Na je aanvraag voor een adviesgesprek maken we binnen 24 uur (op werkdagen) een afspraak.

3
We doen een opname bij je thuis

Onze adviseur komt volgens afspraak thuis bij je langs om te bespreken welke isolatie de beste oplossing is. Dit noemen we de opname.

4
Je ontvangt onze offerte

Binnen 24 uur (op werkdagen) na de opname ontvang je onze duidelijke offerte.

5
We plannen een datum voor de isolatiewerkzaamheden

Zodra je akkoord hebt gegeven, stemmen we samen af wanneer we de isolatie in je woning aanbrengen. Dit doen we binnen 14 dagen.

6
We vragen hoe het is gegaan

Nadat we de isolatie hebben uitgevoerd, vragen we je (telefonisch) hoe het is gegaan en of je tevreden bent. Ook beantwoorden we eventuele vragen over subsidies en dergelijke.

7
Je ontvangt onze factuur

Ongeveer een week na afronding ontvang je onze factuur.

Wat is je vraag? Op werkdagen binnen 30 min. reactie