Vloerisolatie

Mijn alt beschrijving

zorgt voor comfort én besparing

Koude voeten en maandelijks geld weggooien?

pif vloer

Advies over vloerisolatie?

Vraag snel een gratis adviesgesprek aan met Erik

Een niet- of slechtgeïsoleerde vloer laat aan de onderzijde veel warmte door. Dit zorgt voor verdamping van vocht in de kruipruimte, wat een slecht effect heeft op het leefklimaat. Doordat aan de onderzijde van de vloer warmte weglekt, heb je steeds extra warmte en dus energie nodig. Dat voorkom je door de vloer te isoleren. Met vloerisolatie behoudt de vloer zijn warmte en kan je per jaar wel 15% tot 20% op de verwarmingskosten besparen. Met vloerverwarming kan de besparing oplopen tot ruim 30% en haal je een beter rendement uit de verwarming.

De voordelen van vloerisolatie

  • Isoleren heeft een aantoonbaar effect en is meetbaar. Met thermografische opnames is het verschil tussen een niet-geïsoleerde vloer en een geïsoleerde vloer duidelijk te zien.
  • Je krijgt geen koude voeten.
  • De kamer of ruimte blijft langer warm en dus comfortabel.
  • Je bespaart flink op je energierekening: per jaar 15% tot 20% zonder vloerverwarming, tot 30% met vloerverwarming.
  • Een lange garantietermijn van 10 jaar op producten
  • Insula-gecertificeerd.
Gratis adviesgesprek

Je vloer isoleren met Tonzon

De meeste isolatieproducten hebben als nadeel dat ze nog steeds warmte doorlaten, maar dan vertraagd. Tonzon isoleert én werkt op basis van reflectie. De Tonzon Thermoskussens voorkomen dat de onderkant van de vloer de warmte kan uitstralen naar de koude kruipruimte. De vloer kan de warmte alleen nog kwijt aan de lucht boven en onder de vloer. Om het luchtlaagje onder de vloer te verwarmen, is weinig energie nodig. Dit laagje wordt warm en wil stijgen, maar zit al bovenin. Zo krijgt het Thermoskussen een temperatuur-gelaagdheid zoals in een boiler: bovenin warm en naar onderen toe langzamer kouder. Van tevoren dekken we de bodem van de kruipruimte af met de bodemfolie. Dit voorkomt verdamping van vocht, houdt de kruipruimte gegarandeerd droog en stopt de muffe geur uit de kruipruimte. Zie ook: www.tonzon.nl.

 

Tonzon isolatie

Je vloer isoleren met PIF

De meeste isolatieproducten hebben als nadeel dat ze nog steeds warmte doorlaten, maar dan vertraagd. PIF isoleert niet alleen, maar werkt op basis van reflectie. PIF-isolatie is een innovatieve, hoogwaardige en meerlaagse isolatiefolie. Deze warmte-reflecterende en koude-isolerende isolatielaag zorgt ervoor dat de warmte boven de vloer blijft. Zo combineert PIF de weerkaatsing van warmte-energie met de isolerende eigenschappen van stilstaande lucht.

Voordat PIF-isolatie wordt aangebracht, dekken we de bodem van de kruipruimte af met een stevige bodemfolie. Dit voorkomt verdamping van vocht, houdt de kruipruimte gegarandeerd droog en stopt de muffe geur uit de kruipruimte. Het materiaal bevestigen we aan de onderzijde van de vloer, waardoor geen warmte kan uitstralen naar de koude bodem. De warmte wordt vastgehouden en reflecteert; de vloer wordt warmer. Een noppenfolie onder de bodemfolie zorgt voor extra drijvend vermogen in geval van grondwater. Zie ook: www.pifisolatie.nl.

PIF isolatie

Heel net bedrijf. Vakkundig, werken netjes. Geven heel veel info, behulpzaam. Als de werkzaamheden zijn gedaan, laten ze het opgeruimd achter. Week later wordt er nog gebeld of alles naar wens is. Echt super! Een heel goede aanbeveling!

-Ingrid Zwaan Bekijk alle reviews

Veel gestelde vragen over vloerisolatie

Ik heb vloerverwarming, is vloerisolatie dan ook nuttig?

Dit antwoordt kan heel kort zijn; jazeker, juist bij vloerverwarming is het nog belangrijker om de vloer te isoleren.

Is mijn woning geschikt om vloerisolatie toe te passen?

Er moet een kruipruimte zijn en uiteraard een vloerluik. We gaan uit van een hoogte van circa 50 cm onder de houten of betonnen vloerbalken. Heeft u een woning met als bouwjaar 2000 of later, dan is deze goed geïsoleerd.

Is vloerisolatie ook voor mij nuttig?

Vloerisolatie is in de meeste gevallen een zeer goede keuze. Het verhoogd namelijk direct het comfort, het verlaagd het energieverbruik en het geeft een energielabelverbetering. Óf dat het in uw specifieke situatie ook zo is zal middels een bezoek door één van onze adviseurs worden beoordeeld. Dit bezoek is overigens geheel kosteloos!

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer ingepakt en krijgt a.h.w. een winterjas. Bij bodemisolatie komt er een laag EPS-parels of isolatiechips op de bodem. Het wordt droog in de kruipruimte, maar de vloer zelf is niet geïsoleerd.

Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie kost gemiddeld per m² circa € 48,00 inclusief BTW. Uiteraard is dit afhankelijk van uw situatie.

We hebben vochtproblemen. Wat kunnen we daar tegen doen?

De meeste gevallen is de oorzaak van vochtproblemen de kruipruimte. Het kan ook te maken hebben een lekkage of dat de gevel onder het maaiveld poreus is. De kruipruimte produceert 24 uur per etmaal vocht en dat zoekt een weg in de woning. Een bodemfolie plaatsen is heel effectief.

Andere manieren van isoleren

Is uw woning niet geschikt voor vloerisolatie dan is bodemisolatie een goed alternatief. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning.

Bodemisolatie

Werkwijze

1
Advies nodig over isolatie? Vraag een adviesgesprek aan

Het isoleren van elke woning is maatwerk. Daarom houden wij graag eerst een adviesgesprek met je. Vraag dat hier aan

2
We plannen een afspraak

Na je aanvraag voor een adviesgesprek maken we binnen 24 uur (op werkdagen) een afspraak.

3
We doen een opname bij je thuis

Onze adviseur komt volgens afspraak thuis bij je langs om te bespreken welke isolatie de beste oplossing is. Dit noemen we de opname.

4
Je ontvangt onze offerte

Binnen 24 uur (op werkdagen) na de opname ontvang je onze duidelijke offerte.

5
We plannen een datum voor de isolatiewerkzaamheden

Zodra je akkoord hebt gegeven, stemmen we samen af wanneer we de isolatie in je woning aanbrengen. Dit doen we binnen 14 dagen.

6
We vragen hoe het is gegaan

Nadat we de isolatie hebben uitgevoerd, vragen we je (telefonisch) hoe het is gegaan en of je tevreden bent. Ook beantwoorden we eventuele vragen over subsidies en dergelijke.

7
Je ontvangt onze factuur

Ongeveer een week na afronding ontvang je onze factuur.

Wat is je vraag? Op werkdagen binnen 30 min. reactie