Biobased

zorgt voor duurzaamheid.

Biobased isolatie voor een duurzaam en energiezuinige woning of gebouw?

Advies over biobased isolatie?

Vraag snel een gratis adviesgesprek aan met Eelco Kuipers

Biobased isolatie is gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare materialen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is die bijdraagt aan de vermindering van uw ecologische voetafdruk. Deze isolatievorm biedt uitstekende thermische prestaties, waardoor uw woning warm blijft in de winter en koel in de zomer, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de energiekosten.

Het gebruik van biobased isolatie kan de geluidsoverlast aanzienlijk verminderen, dankzij de natuurlijke geluidsdempende eigenschappen van de materialen, waardoor uw huis rustiger en stiller wordt.

De voordelen van biobased islolatie

  • Biobased isolatie gebruikt natuurlijke, hernieuwbare materialen die minder milieu-impact hebben.
  • Biobased isolatie vermindert energiekosten door het beperken van warmteverlies.
  • Biobased isolatie zorgt ervoor dat in de zomer de warmte langer buiten blijft.
  • Biobased isolatie biedt uitstekende geluidsisolatie, wat zorgt voor een rustigere woonomgeving.
Gratis adviesgesprek

Duidelijke en heldere afspraken vooraf, de monteurs zijn vakmensen en naderhand ook nog een belletje of je tevreden bent!
Zeker een aanrader!

-Mark uit Rotterdam Bekijk alle reviews

Veel gestelde vragen over biobased isolatie

Krijg ik extra subsidie als ik kies voor biobased isolatie?

Jazeker. Als je biobased isolatiemateriaal gebruikt kun je een extra bedrag krijgen. Dat komt bovenop de 'gewone' subsidie. De extra subsidie die u krijgt voor dakisolatie bedraagt € 5,00 per m². Voor een zoldervloer bedraagt dit € 1,50 per m².

Hoelang duurt een subsidieaanvraag?

Als u de aanvraag voor subsidie bij RVO hebt ingediend zal deze veelal binnen 8 weken de aanvraag afhandelen. Lukt dit niet, dan krijgt u na ongeveer 7 weken een brief waarin staat dat de afhandeltermijn verlengd wordt. Indien u het bericht krijgt dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd dan ontvangt u vaak al binnen 1 á 2 weken het subsidiebedrag op uw rekening,

Kan mijn dak geïsoleerd worden?

Of en hoe uw dak geïsoleerd kan worden, hangt af van het bouwjaar, uw zolder en de opbouw van uw dak. Bij woningen vanaf de jaren ’80 zijn de zolders meestal al voorzien van een isolatielaag. Dit kan echter verschillen per woning. Factoren als de dampdichtheid van de lagen in het dak kunnen een rol spelen bij de vochthuishouding in uw dak na de isolatiewerkzaamheden.

Moet ik thuis zijn tijdens het isoleren?

Als onze monteurs bij u aan het werk gaan is het noodzakelijk dat u ook aanwezig bent. Wij moeten immers op uw terrein zijn en bij vloer,- en of dakisolatie moeten wij ook bij u in de woning zijn.

Wat kost dakisolatie?

In de onderstaande tabel kunt een indicatie vinden van de kosten van dakisolatie. Het dakoppervlak, type isolatie en bereikbaarheid hebben veel invloed op de kosten. volgt z.s.m.

Wat voor daken isoleren jullie?

Wij isoleren alleen schuine daken met dakpannen. De isolatie wordt aan de binnenzijde aangebracht. Aan de buitenzijde mag geen dakleer, bitumen of asbestplaten aanwezig zijn.

Hoeveel bespaar ik met dakisolatie?

Hoeveel je precies bespaart met het isoleren van je schuine dak, hangt van een aantal dingen af, bijvoorbeeld hoe je het huis verwarmt. Bij Milieu Centraal hebben ze onderstaande tabel gemaakt, hierin zie je wat je gemiddeld bespaart als je van ‘geen isolatie’ naar ‘goede isolatie’ (Rc-waarde: 4) gaat. In een hoekwoning is dat bijvoorbeeld zo’n 420 kuub gas per jaar. Daar betaal je 500 tot 1.250 euro voor, afhankelijk van je energieprijs.

Andere manieren van isoleren

Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning.

Werkwijze

1
Advies nodig over isolatie? Vraag een adviesgesprek aan

Het isoleren van elke woning is maatwerk. Daarom houden wij graag eerst een adviesgesprek met je. Vraag dat hier aan

2
We plannen een afspraak

Na je aanvraag voor een adviesgesprek maken we binnen 24 uur (op werkdagen) een afspraak.

3
We doen een opname bij je thuis

Onze adviseur komt volgens afspraak thuis bij je langs om te bespreken welke isolatie de beste oplossing is. Dit noemen we de opname.

4
Je ontvangt onze offerte

Binnen 24 uur (op werkdagen) na de opname ontvang je onze duidelijke offerte.

5
We plannen een datum voor de isolatiewerkzaamheden

Zodra je akkoord hebt gegeven, stemmen we samen af wanneer we de isolatie in je woning aanbrengen. Dit doen we binnen 14 dagen.

6
We vragen hoe het is gegaan

Nadat we de isolatie hebben uitgevoerd, vragen we je (telefonisch) hoe het is gegaan en of je tevreden bent. Ook beantwoorden we eventuele vragen over subsidies en dergelijke.

7
Je ontvangt onze factuur

Ongeveer een week na afronding ontvang je onze factuur.

Wat is je vraag? Op werkdagen binnen 30 min. reactie